sobota, 30. september 2023

Tretje slovensko fraktalno srečanje:

POT K SEBI

Dogodek je bil izveden v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani, Srčno UL, in ob podpori akcije Zveze prijateljev mladine. Izkupiček od kotizacij je bil namenjen žrtvam poplav.

Skozi celo leto se v Fraktalni šoli srečujemo na daljavo, zato je prav, da se vsaj enkrat v letu srečamo v živo, izmenjamo dragocene izkušnje in se opolnomočimo za nadaljnje korake v življenju. Izkušnje nosijo v sebi močan čustven naboj, in če deljenje le-teh doživimo v živo, je energija, ki pride do nas, resnično neizmerna. Tema letošnjega srečanja je bila POT K SEBI, kar sovpada tudi z naslovom prve knjige o metodi fraktalne risbe. Vedno znova se nam dogajajo izkušnje, da nas metoda opolnomoči prav na omenjeni poti.

Na dogodku so nas obogatili krasni srčni in priznani predavatelji, med njimi dr. Sanela Banović, Saša Einsiedler, dr. Marko Pavliha ter Anja Pustak Lajovic in Damijan Planar. Anja in Damijan sta močna motivatorja življenja, ki kljub veliki prikrajšanosti ob rojstvu z neverjetno energijo stopata po skupni življenjski poti. Vsaka od izkušenj srčnih predavateljev nas je neizmerno obogatila. V drugem delu smo delili osebne izkušnje in izkušnje pri delu z drugimi ob uporabi metode fraktalne risbe. Srečanje je bilo obogateno z razstavo fraktalnih risb in glasbenim nastopom.

Program srečanja

10:00 do 11:30 / dr. Sanela Banović / Pot k sebi
11:30 do 12:00 / Damijan Planar in Anja Pustak Lajovic / Najina pot do novega življenja

12:00 do 12:10 / ODMOR

12:10 do 13:10 / dr. Marko Pavliha / Nova družbena paradigma ali kako postati boljši človek
13:15 do 14:15 / Saša Einsiedler / Ko izziv postane tvoj (osebni) uspeh

14:15 do 15:15 / KOSILO ZA VSE UDELEŽENCE

15:15 do 17:30 Uporabnice METODE FRAKTALNE RISBE / Predstavitev osebnih izkušenj in izkušenj pri delu z drugimi

  • Metoda D. Leban in Iztok Ilich / Dobrobiti fraktalnega risanja v tretjem življenjskem obdobju (30 min)
  • Nataša Pajić / Odmiki in potopi v barvito tišino (15 min)
  • Manja Koren Kodele / Metoda fraktalne risbe v pedagoškem procesu z dodanimi komponentami Ekspresivne Art terapije (15 min)
  • Romina Križman / Čarobna mreža pajkca Vida (15 min)
  • Erika Jug / Fraktalni utrinki iz šolskih klopi (15 min)
  • Vesna Kamenšek / Kako s fraktalno risbo dostopati do naše centrale moči – podzavesti, ter se uglasiti z mislimi, prepričanji in besedami podpore, ljubezni, harmonije, zdravja in uspeha (15 min)

17:30 do 18:00 / Damijan Planar in Anja Pustak Lajovic / Glasbeni nastop
Zaključek z razstavo fraktalnih risb

Foto utrinki