Fraktalna risba spreminja življenja

Spoznajte certificirane učitelje in učiteljice

Ana Omladič Klanjšček

Bernarda Osojnik

Janka Bergel Pogačnik

Jasna Veber Zazula

Judita Slabe

Manja Koren Kodele

Manja Vidovič

Metoda Leban Dervišević

Monika Mlinarič

Neža Ana Rojko

Patricija Lovišček

Marjeta Žnidarič

Sabina Korošec Zavšek

Samira Lah

Tadeja Končan

Nikolaja Munih

Suzana Krajnc

Marjeta Istenič

Manja Jerič

Anja Berložnik

Iris L. Vinkler

Valerija Peter

Lucija Božič

Valentina Grobelšek

Deja Muck

Karla Klander

Nataša Pajić

Mihaela Kežman

Bernarda Osojnik

Suzana Krajnc

Ana Omladič Klanjšček

Janka Bergel Pogačnik

Jasna Veber Zazula

Manja Vidovič

Metoda Leban Dervišević

Neža Ana Rojko

Samira Lah

Judita Slabe

Marjeta Žnidarič

Monika Mlinarič

Patricija Lovišček

Sabina Korošec Zavšek

Tadeja Končan

Manja Koren Kodele

Marjeta Istenič

Nikolaja Munih

Iris L. Vinkler

Valerija Peter

Anja Berložnik

Lucija Božič

Leta 2019 sem se z metodo fraktalne risbe spoznala na 4. mednarodni konferenci Metode fraktalne risbe – Art therapy. Na konferenci sem spoznala avtorico metode Tanzilijo Polujahtovo in Dejo Muck ter številne druge zanimive gospe, ki se z metodo ukvarjajo … 

Ana Omladič Klanjšček

Preberi več

Po konferenci sem se vpisala v modul 1. stopnje fraktalne šole in certifikat 3. stopnje metode fraktalne risbe prejela septembra 2020. S šolanjem sem nadaljevala tudi na modulu 2. stopnje. Metoda me je pritegnila kot oblika aktivne meditacije, sproščanja in umetniškega ustvarjanja. Menim, da metoda pomaga obnoviti in vzpostaviti harmonijo in ravnovesje na vseh področjih življenja.

Menim, da vsak posameznik gleda na življenje znotraj lastnega niza doživljanj in okoliščin, zato lahko skozi umetnost ponudi svoj unikaten in enkraten odtis izkušenj in sveta, ki ga obdaja. V življenju uživam predvsem v slikanju energetskih slik in mandal, risanju fraktalnih slik, izdelovanju orgonitov in nakita ter fotografskem ustvarjanju. Povezava na mojo internetno stran je sledeča:

ana.omladic.net

Ljudje, ki opazujejo  so romarji na svoji poti. Z zanimanjem me vprašajo: »Kaj je to fraktalna risba?« Najraje jim odgovorim takole: »To je risba, ki jo lahko rišem sama s sabo, z otroki in pa seveda z vsemi tistimi iskalci drugačnih poti do sebe. Rišem jo zato, ker me postavi v moj fokus kreativnosti. Lahko me pomiri ali pa da potreben polet.« …

Janka Bergel Pogačnik

Preberi več

Mene je metoda tako prevzela in navdušila, da sem jo želela spoznati in doživeti za globine samospoznavanja. Po tej poti sta me vodili mentorici Deja Muck in Martina Kosec. Z njuno pomočjo sem januarja 2020 pridobila certifikat tretje stopnje.

Sem  mag. Janka Bergel Pogačnik, učiteljica, profesorica razrednega pouka in magistrica znanosti na področju socialne pedagogike, svetovalka za osebni in profesionalni razvoj pri Zlatem jabolku – svetovalnici s pomočjo psa in risbe. Od leta 2015 v tandemu s psičko Honey raziskujem odnose in ustvarjam spodbudno učno okolje. Trdno verjamem, da so odnosi med udeleženci v vzgojno izobraževalnem procesu temelj, na katerem se lahko gradi trajno znanje. Od januarja 2020 sem certificirana učiteljica 3. stopnje po metodi fraktalne risbe. V svetovalnici  izvajam program »Zrcalce, zrcalce o meni povej« , kjer se udeleženci seznanijo in navdušijo nad metodo fraktalne risbe.

https://zlato-jabolko.si/

Metoda fraktalne risbe mi omogoča vse jasnejše zaznavanje in zavedanje sveta, preko katerega dostopam do novih informacij o sebi. Skozi njeno barvito večplastnost spoznavam nove razsežnosti likovnega ustvarjanja in odkrivanja skrivnosti življenja. Takšna pot me osvobaja in navdihuje …

Jasna Veber Zazula

Preberi več

S podporo fraktalov na enostaven način povečujem svojo notranjo moč za izzive, ki mi jih nudi življenje. Z njimi okušam svojo samouresničitev in sem hkrati opora ljudem, ki to potrebujejo. Z metodo sem se prvič srečala v avgustu 2018, ko mi jo je na enotedenskem seminarju na otoku Ižu približala dr. Deja Muck. Certifikat 3. stopnje sem pridobila v maju 2021.

Likovnost je zame eden najpomembnejših medijev kreativnega izražanja in bivanja. Ob tem me navdušuje tudi raziskovanje duhovnosti, ki mi razsvetljuje srce in me povezuje z izvornim potencialom. Obožujem uglašenost z naravo, intuitivna meditativna izkustva, jogo, tolmačenje sanj, prvinska zvočna potovanja, intuitivno petje, bobnanje, pojoče posode, moč barv, oblik in simbolov ter svet fraktalov. Vse to zavestno uporabljam kot orodje za svojo osebnostno rast in za pomoč drugim. Zaposlena sem na OŠ dr. Ljudevita Pivka na Ptuju. V svojem pedagoškem poslanstvu poskušam prisluhniti prvinskemu svetu otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami in jim s pomočjo likovne in glasbene umetnosti odpirati poti do njihove avtentičnosti in samouresničitve. Po poklicu sem profesorica likovne umetnosti in magistrica znanosti.

Sem psihologinja, z veseljem delam na osnovni šoli. Fraktalno risanje je del mojega življenja zadnjih nekaj let. Prinaša mi globinsko sprostitev in vrelec energije. Z barvami sem se kot študentka srečala že v diplomski nalogi in tako povezala dve področji, ki sta elementarno človeški in meni zelo blizu – ustvarjalnost in barve ..

Judita Slabe

Preberi več

Menim, da človek za dobro počutje in optimalno funkcioniranje potrebuje uravnoteženo delovanje obeh možganskih hemisfer in povezanost s svojo duhovno dimenzijo. To možnost nam ponuja risanje fraktalov, zato jih želim približati ljudem, ki bi radi uživali v kreativnosti in harmoniji. Moj moto je: »Dodajmo barve in igrivost svojemu življenju!«

Metodo fraktalne risbe sem spoznala ob branju knjige dr. Deje Muck »Pot ljubezni – pot k sebi. Izredno me je navdušila enostavnost in perspektivnost metode, ki je znanstveno utemeljena, a hkrati sega na področje nezavednega in odpira vrata razvoju človekovih potencialov. Vesela sem bila priložnosti, da se podrobneje spoznam z metodo, najprej preko Centra za psihodiagnostična sredstva v Ljubljani v letu 2018, potem še v Fraktalni šoli pri dr. Deji Muck in pri prof. Martini Kosec, ter na 4. in 5. Mednarodni konferenci MFR.  Certifikat 3. stopnje sem pridobila v juliju 2020.

Za metodo fraktalne risbe (MFR) sem izvedela na spletu, med iskanjem novosti za svoje učence. Takrat še nisem vedela, da bo metoda v prvi vrsti dobra zame in mi bo v pomoč po večletnem obdobju težkih življenjskih preizkušenj. Kmalu zatem, oktobra 2019, sem se v Mariboru udeležila delavnice Uvodnega modula (v izvedbi Deje Muck) …

Manja Vidovič

Preberi več

In zame se je odprl nov svet, svet barv in neskončnih možnosti, spoznavanja in raziskovanja sebe in svojih potencialov ter reševanja življenjskih izzivov na kreativen način. Okrepili sta se pozornost in koncentracija, ojačal se je občutek sproščenosti in notranjega miru. Vse te in druge pozitivne spremembe so se zgodile s pomočjo risanja fraktalnih risb (aktivne oblike meditacije) in raziskovanja o metodi skozi prvi in drugi del osnovnega izobraževanja. Po zaključku sem maja 2021 opravila izpit 1. stopnje in pridobila certifikat 3. stopnje po MFR. Srečna sem, da je metoda odlično orodje tudi za otroke in lahko znanje in izkušnje širim in uporabljam pri svojem delu in tudi širše. Sem socialna pedagoginja, zaposlena na osnovni šoli kot mobilna učiteljica dodatne strokovne pomoči za otroke s posebnimi potrebami.

Kontakt: manja.vidovic@guest.arnes.si

MFR (metodo fraktalne risbe) sem zasledila na spletu in se takoj prijavila na izobraževanje, saj sem začutila, da je to TO, kar potrebujem in želim/ moram početi zase in druge. Lahko rečem, da je v meni naredila ogromno pozitivnega, z njo hodim po svoji poti, tisti ki vodi k sebi. Z njo sem pridobila na osebni in strokovni rasti, premagala sem veliko t.i. življenjskih ovir, daje mi samozavest, samozaupanje in še vedno jo potrebujem, da se obdržim tu in sedaj, za iti naprej …

Marjeta Žnidarič

Preberi več

Zaradi prepričanj, ki temeljijo predvsem na moji osebni izkušnji, art terapijo – MFR toplo priporočam.

Kot delovna terapevtka sem zaposlena na področju težav duševnega zdravja. Ob svojem delu sem MFR takoj začutila kot močan strokovni medij/ orodje za doseganje ciljev delovno terapevtske obravnave. MFR ima veliko vzporednih elementov, ki jih s pridom/ zlahka/ učinkovito uporabim v svojem poklicu pomoči, ko ohranjam/ izboljšujem/ vračam procesne/ motorične in komunikacijske spretnosti. MFR je uporabna in nujna v prosto časnih aktivnostih, saj posamezniku brez predhodnega znanja in posebnega talenta omogoča hitre/učinkovite rezultate, čudovito umetniško pot in omogoča najti pot k sebi.

V letu 2020 sem pridobila certifikat 3.stopnje MFR, izobraževanje/ izpopolnjevanje pa bo potekalo vse življenje.

Sem profesorica razrednega pouka v bolnišnični šoli. Več kot dvajsetletno delo z otroki, mladostniki in njihovimi starši mi je prineslo mnogo izkušenj in spoznanj. Ugotavljam, da je ravno sproščanje ob likovnem ustvarjanju eno izmed najmočnejših orodij v stresnih trenutkih …

Metoda Leban Dervišević

Preberi več

Obožujem vse lepo in preprosto. Čutim se zelo povezana z naravo, rada imam tišino. Menim, da se lahko vse pomembno v življenju pove z enostavnimi besedami.

Morda me je prav zaradi čarobne preprostosti metoda fraktalne risbe tako pritegnila. Papir, kuli, barvice in zaprte oči. Že na prvem izobraževanju v okviru SVIZ-a, februarja 2020 sem se počutila kot bi ponovno prebudila deklico v sebi. Tisto deklico, ki rada riše, barva in piše ter si želi postati učiteljica. In od prvega srečanja dalje sem začela risati fraktalne mreže in iskati motive v njih. Sprva samostojno, potem pa skupaj s sošolkami in mentorico Dejo Muck v fraktalni šoli.

V juniju 2021 sem opravila izpit 3. stopnje, šolanje letos nadaljujem.

Fraktalno risanje je močno orodje za  pogled vase, za uravnoteženje čustvenega stanja in za doseganje življenjskih sprememb.

Vsi, ki želite z Metodo spoznati metodo fraktalne risbe, vabljeni na spletno stran www.barvica.com.

Za metodo fraktalne risbe sem prvič slišala, ko sem gledala posnetek na facebook-u, kjer je bila metoda predstavljena kot eden od načinov sprostitve in vzpostavitve stika s sabo. Pritegnila me je in ker je bil čas prve karantene (marec 2020) je bilo dovolj časa, da poskusim narisati svojo prvo inicialno risbo po navodilih …

Monika Mlinarič

Preberi več

Ko sem risbo končala, sem občutila veliko ponosa, saj mi jo je uspelo pobarvati kljub veliki količini majhnih polj.

Kasneje sem prebrala še knjigo in ugotavljala kaj mi moja risba sporoča. Nadaljevala sem pri dr. Deji Muck še z uvodnim modulom in potem 1. stopnjo Fraktalne šole. Certifikat 3. stopnje sem tako dobila junija 2021. Sam proces korekcije je izjemno zanimiv in čutim, da je metoda prišla do mene ravno v trenutkih, ko sem jo najbolj potrebovala, saj me je opolnomočila. Metoda je preprosta in ima veliko dobrobiti.

Po poklicu sem profesorica geografije in zgodovine, trenutno sem zaposlena v družinskem podjetju. V svojem življenju sem se na področju kariere ves čas lovila, vendar me je vse to pripeljalo do tega, da danes vem, kaj bi rada delala. Rada bi pomagala ljudem, ki se izgubijo na svoji poti življenja v vsakdanjosti življenja, predvsem se lahko poistovetim z mamicami, ki se posvetijo otrokom, družini, domu, službi in zanemarijo sebe ter tako zelo hitro izgubijo stik s sabo. Ljudem želim s pomočjo metode fraktalne risbe pomagati, da se vrnejo k sebi, presežejo stare vzorce, da si vzamejo čas zase, se sprostijo in so prisotni v trenutku. Prav tako želim še naprej tudi v praksi raziskovati dobrobiti te metode. Več o mojem delu si lahko preberete na povezavi www.nevidna-mama.si.

Certifikat 3. stopnje, 2020

Neža Ana Rojko

Preberi več

Z Metodo fraktalne risbe sem se srečala v letu 2019, ki je bilo prelomno leto zame. Četudi so spremembe prinesle veliko lepega, je bilo to hkrati izjemno stresno obdobje. Čutila sem, da potrebujem nekaj novega za sprostitev, nekaj, kar mi bo ponudilo čas zase …

Patricija Lovišček

Preberi več

Na spletni strani dr. Deje Muck, ki je Metodo fraktalne risbe pripeljala v Slovenijo, sem zasledila termin za Uvodni modul in že prvi dan sem vedela, da je to to, kar sem iskala, kar sem potrebovala. Moja diagnostična fraktalna risba je pokazala točno to, kar sem takrat bila in dala mi je jasen uvid za moje nadaljnje delo – na sebi.

Sem defektologinja in direktorica Zasebnega zavoda Modri december (http://www.modridecember.si/), kjer vodim individualno in skupinsko obravnavo oseb z avtizmom, njihovih družin in svetujem strokovnim delavcem, ki se pri delu srečujejo z osebami z avtizmom. Vodim izobraževanja in usposabljanja.

Zaključila sem prvi in drugi letnik Fraktalne šole in v letu 2021 pridobila certifikat 3. stopnje. Metoda fraktalne risbe je postala sestavni del svetovanja in vodenja, tako oseb z avtizmom in njihovih družinskih članov, kot tudi drugih, ki z avtizmom niso povezani, jih pa je pritegnila Metoda fraktalne risbe. V zavodu tako poleg svetovanja izvajam tudi Uvodne module – program za razvoj kreativnosti, sprostitve in zabave. Dobrodošli k raziskovanju svojega sveta.

Življenje je splet dogodkov in naključij. Ob prijavi na serijo izobraževanj v letu 2018 o otroški risbi je bila tudi možnost, da izberem modul Fraktalna risba. Ker sem po naravi radovedna, sem ga seveda izbrala. Pravzaprav je modul izbral mene. Podobno, kot knjiga, ki te nagovori na knjižni polici v knjigarni ali v knjižnici …

Sabina Korošec Zavšek

Preberi več

Čeprav sem se izobraževanja udeležila z namenom, da bom z novim znanjem pomagala otrokom,  sem z metodo najprej pomagala sebi, saj sem se ravno v tem obdobju soočala z enim od svojih najtežjih življenjskih izzivov. Risanje z zaprtimi očmi in barvanje sta me osvojila na mah, kljub mojemu prepričanju, da risati pa ne znam. Medtem sem zaključila tudi 2. letnik fraktalne šole in se pripravila na izpit 3.stopnje (september 2021).  

 

Sem specialna pedagoginja, ki se pri svojem delu srečujem v največji meri z otroki z učnimi težavami, z razvojnimi zaostanki, z avtizmom in z njihovimi družinami. Če želim pomagati otroku, moram delati predvsem s starši, nemalokrat s celo družino. Pri iskanju znanja širom po svetu me moja radovednost vedno pripelje do novih učiteljev z različnimi znanji. Moja naloga je, da ta znanja osvojim in jih kasneje pri delu uspešno povezujem v nekaj novega. Za vsakega otroka, za vsako družino, v čigar življenje vstopam,  na različne načine medsebojno prepletam vsa ta osvojena znanja in metode, ki sem jih pridobila na tej poti 34-letnega dela.  Svoje znanje in izkušnje predajam ne le družinam, temveč na strokovnih predavanjih in izobraževanjih tudi strokovnim delavcem vrtcev in šol.

 

www.cpos.si

Z metodo fraktalnega risanja sem se prvič srečala na Centru za psihodiagnostična sredstva v Ljubljani, kjer nas je dr. Deja Muck seznanila z uporabo metode v diagnostične namene, nato sem nadaljevala z izobraževanjem do pridobitve certifikata iz 3. in 2. stopnje …

Samira Lah

Preberi več

Kot pedagoginja in psihologinja se v okviru dodatne strokovne pomoči srečujem z otroki z različnimi težavami in stiskami. Pri  vključevanju metode fraktalne risbe v svoje delo, sem opazila, da lahko pri otrocih hitreje prepoznam njihovo doživljanje sebe in okolice. Risba, ki jo otrok naredi z zaprtimi očmi pokaže določene indice njegovega počutja, čustvovanja, stopnjo impulzivnosti, prisotnost koncentracije, pozornosti, vztrajnosti itn., kar sam težko ubesedi. 

Metoda je več kot le diagnostično sredstvo, saj je usmerjena v korekcijo, s katero otroku pomagamo na šibkih področjih, kot so npr. pozornost, koncentracija, senzomotorične zaznave, impulzivnost, vztrajnost, opazovanje, motorika in finomotorika, pozitivno deluje tudi na otrokovo čustvovanje, samopodobo in vedenje, saj se otrok v procesu barvanja sprosti, umiri in usmerja pozornost (flow stanje). Pozitivni učinki fraktalnega risanja pripomorejo k boljšem spoprijemanju s šolskim delom in učenjem.  Primerna je tudi za odrasle in starostnike, ki želijo  kakovostno preživeti svoj prosti čas, krepiti svoje zmožnosti in harmonizirati svoje počutje.  Za več informacij o skupinskih delavnicah za otroke, mladostnike in odrasle in individualnih obravnavah pišite na elektronsko pošto samira.lah2@gmail.com.

Samira Lah,

univ. dipl. pedagog in soc. kulture

magistrica psihologije

NLP Praktik, Mojster Praktik in Coach

Z metodo fraktalne risbe sem se srečala konec leta 2019, ko sem na spletu videla risbe in posnetke z mednarodne konference. Že ob prvem stiku sem bila navdušena, poiskala sem informacije in se vključila na uvodno delavnico pri Deji. Risanje fraktalov te popelje v pristen stik s sabo …

Tadeja Končan

Preberi več

Zanimivo je, ko vidiš kako se življenske izkušnje odtisnejo na papir v oblikah in barvah. In tudi kasneje, ko se ob dodajanju novih oblik in barv spreminjajo mnoge stvari v tvojem življenju.

Končala sem drugi letnik fraktalne šole, v letu 2020 pa pridobila certifikat 3. stopnje.

Delam v vrtcu, sem vzgojiteljica in učiteljica likovne vzgoje. Metoda je zanimiva za otroke in odrasle, za spoznavanje sebe in razvijanje sposobnosti, kot tudi za sproščeno ustvarjanje z umetniškimi fraktali.

Po naključju sem izvedela za knjigo Pot ljubezni-pot k sebi, ki me je navdušila in me popeljala na pot fraktalnega risanja (udeležila sem se več delavnic fraktalnega risanja, v maja 2021 sem pridobila certifikat 3.stopnje MFR in s šolanjem še nadaljujem). Uvodne delavnice sem se udeležila v juniju 2018. Po 30-ih letih sem spet sedela v klopeh fakultete, na kateri sem diplomirala (FNT Tekstilna tehnologija) …

Marjeta Istenič

Preberi več

V tistem času sem bila na točki življenja, ko sem morala poskrbeti tudi zase, za svojo dušo. In fraktalno risanje mi daje prav to; spodbuja ustvarjalnost, z veseljem spet šivam, vedno bolj se poglabljam vase, postala sem bolj mirna, odpustila sem marsikatero zamero in sprejela dogodke in osebe v preteklosti ter jih pogledala z druge strani. Želim videti, kaj mi ti govorijo, kaj me učijo. S fraktalnimi risbami si blažim stres in dvigujem razpoloženje. Čutim, da barve prav potrebujem, se z njimi hranim in me vodijo na pot srca. Letos julija sem sledila klicu svojega srca in postala praktik Tesla metamorfoze zdravja in duše. Tako sem dobila novi orodji, s katerima lahko pomagam drugim.
Za vse izkušnje sem globoko hvaležna metodi fraktalne risbe in vsem mojim učiteljicam, ki mi jih je življenje prineslo na pot in ne nazadnje tudi sebi, da sem poslušala in upala slediti svojemu notranjemu glasu in se podala na pot fraktalnega risanja in življenja s fraktali.
Z največjim veseljem delim svoje znanje in pomagam drugim na čudovito pot odkrivanja sebe in prebujanja sreče, radosti in potencialov, ki jih nosimo v sebi.

Sem diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok, svoje znanje pa sem širila z izobraževanjem na področju pedagogike montessori, družinske mediacije, nevrolingvističnega pristopa, transakcijske analize, terapije z igro in Art terapije − Fraktalne risbe analitične diagnostike. Trenutno sem študentka magistrskega študija Družinske in zakonske terapije …

Manja Koren Kodele

Preberi več

Sem ustanoviteljica Leanai centra v Celju, kjer izvajam mediacijo in Program Risalnice, ki je namenjen razvoju otrokove kreativnosti in potenciala, in odraslim, ki želijo nadgraditi svoje likovno znanje in prebuditi svoj kreativni jaz. V Risalnici se izvajajo seminarji z delavnico Art terapije z uporabo fraktalne risbe.

Sem tudi avtorica raziskovalnega dnevnika Pisalnik, ki je otroku v pomoč pri razvoju njegovih čustvenih kompetenc. Pisalnik spodbuja otroka k poglobljenem razmišljanju in raziskovanju njegovega notranjega in zunanjega sveta. Vodi ga, da spoznava kdo je in kdo želi postati.

Risalnica tukaj

Pisalnik tukaj

Sem večna učenka in vedno znova me zanimajo človek, njegov notranji svet in odraz tega v njegovi biti in okolju. Z metodo fraktalnie risbe sem se srečala po naključju na poletnem intenzivu dela z glasom pri prof. Miri Terlep Omerzel. Prijateljica mi je iz lastne izkušnje predstavila metodo, sicer v nekoliko prirejeni varianti in takoj sem začutila, da me fraktali »kličejo« …

mag. Nikolaja Munih, prof. def.

Preberi več

Vztrajno sem iskala ime Martine Kosec Reba, ki naj bi v Zagrebu poučevala metodo dela s fraktalno risbo. Našla sem jo in od takrat dalje so moje »fraktalne poti« vodile v Zagreb. Intenzivno sem se začela učiti, posebej me je pritegnila diagnostika fraktalne risbe in »odsev« posameznika skozi njo. Ob pridobivanju znanja sem spoznavala tudi »tenčice« lastnega jaza. L. 2017 sem pridobila certifikat III. stopnje za delo in poučevanje po Metodi fraktalne risbe …
Po usvojenem temeljnem znanju sem metodo začela uporabljati pri profesionalnem delu z mladostniki z lažjo in zmerno motnjo, oz. kombiniranimi motnjami v duševnem razvoju (Downov sindrom, avtizem, ADHD) ter kot prostovoljka v društvu Spominčica Zgornjega Posočja Tolmin z njihovimi starejšimi članicami od katerih so imele nekatere že tudi diagnosticirano Alzheimerjevo demenco. Pri obeh skupinah so bili rezultati izjemno pozitivni. Pri mladostnikih, ki sicer niso zmogli daljših zaposlitev se je opazno povečala vztrajnost in tudi finomotorične spretnosti, občutno je bilo njihovo zadovoljstvo pri delu in navdušenje nad lastnimi izdelki, ki jih je vedno znova motiviralo za nadaljnje »čečkanje«. Članice Spominčice so povedale, da so opazile po ustvarjanju fraktalov pri sebi več pozitivne energije, opazno je bilo izboljšanje finomotorike.
Skozi poznavanje vrednosti in pomena črte ter njenih oblik, sama pri sebi že zgolj skozi pisavo zaznavam in ozaveščam, kakšen je moj trenutni notranji svet. Ko sem umirjena, je moja pisava gibka, fluidna, z enakomernim pritiskom, črke so povezane in zaobljene, v nasprotnem primeru pa je špičasta, z ostrimi potezami in posamezne črke znotraj zapisa ostanejo tudi nepovezane.

Sem psihologinja in delam kot svetovalna delavka v vrtcu. Z metodo fraktalne risbe sem se prvič srečala spomladi 2020. To je bil čas mnogih preizkušenj za vse nas, saj smo se srečali s karanteno zaradi pandemije. V tem času sem svoje delo opravljala od doma, mnogo je bilo nejasnosti in veliko sem iskala različne možnosti tako za samopomoč kot za pomoč drugim …

Bernarda Osojnik

Preberi več

Tako sem med vsem drugim naletela tudi na fraktalno risbo, ki me je takoj pritegnila. Že prav kmalu sem se lahko udeležila uvodnega modula in ugotovila, da me risanje fraktalov sprošča, umiri in mi daje nove energije ter zagona za delo in osebno rast. Spoznala sem, da je risanje fraktalov tako preprosto, da lahko celo jaz, ki nisem likovno nadarjena, ustvarim lepe fraktale, ki jih lahko izobesim na steno.

Zaključila sem 1.stopnjo fraktalne šole in oktobra 2021 pridobila certifikat 3.stopnje, šolanje letos nadaljujem na 2.stopnji fraktalne šole. Metodo fraktalne risbe uporabljam najprej za razvoj osebnostne rasti, vključujem jo pri delu z otroki v vrtcu, svoje znanje pa prenašam tudi na sodelavke.

Motivalnica tukaj

Sem mama, žena, hčera, sestra, teta, prijateljica, sodelavka,… v prvi vrsti pa sem dušica na tej Zemlji, na kateri ima vsaka svojo pot. Po naravi sem zelo energična, radovedna oseba. Zanima me vse. Iz svojih izkušenj in izzivov rastem in se učim. Po izobrazbi sem ekonomski tehnik, organizator socialnih mrež in zdravstveni tehnik. Zaposlena sem v domu upokojencev, kjer opravljam delo kot zdravstveni tehnik …

Suzana Krajnc

Preberi več

Svoje delo opravljam z veliko hvaležnostjo in ljubeznijo, kajti ko vidim, da so naši varovanci zadovoljni, srečni, saj smo mi njihov svet, me to dopolnjuje in dela še bolj močno.

Leto 2020 je bilo zame veliko prelomno leto. Znašla sem se na točki, kjer nisem vedela kako naj grem naprej. Še posebej pa me je zaustavilo in dalo misliti, da je potrebno začeti najprej pri sebi, ko se je začela epidemija in nas vse dobesedno zaprla vase. Takrat sem še bolj začutila vso stisko ljudi okrog sebe, kako so bili prestrašeni, žalostni niso vedli kaj se dogaja vse to je zelo vplivalo tudi name še posebej v službi. Vedela sem, da moram najprej pomagati sebi kajti samo tako bom lahko tudi oddajala mirno in varno energijo navzven.

 Z  metodo fraktalnega risanja sem se srečala po naključju in hkrati v pravem trenutku, ko sem jo najbolj potrebovala. Pomagati sebi z risanjem. Si krepiti duhovno, mentalno in fizično raven. S pomočjo risanja sem se res pomirila, vzpostavila stik sama seboj, začela reševati nekatere stvari, ki jih prej nisem niti opazila, začela sem se poslušati, ozaveščati stvari sedaj v tem trenutku. S pomočjo fraktalnih risb sem pridobivala novo energijo, nov zagon za opravljanje dela, ki je bil v takšnem stanju zelo psihično težak, s tem sem si krepila tudi svojo samopodobo osebnostno rastla, krepila sem odnose sama s seboj in s svojo okolico.

Ker čutim, da z metodo lahko pomagam sebi in drugim, želim to metodo prenesti še naprej,  na svoje domače in prav tako predstaviti  v širšem okolju. Kajti  sproščen in umirjen duh v telesu pomeni ogromno za človeka.  Zato sem z velikim veseljem zaključila Uvodni modul in Fraktalno šolo 1. stopnje, sedaj pa nadaljujem  z 2. stopnjo.

Ko je UČENEC pripravljen, pride UČITELJ.

Zadnje štiri leta preden sem se srečala z MFR, sem se vrtela v začaranem krogu travm, vzorcev, prepričanj in neznansko sem si želela izstopiti iz teh temnih občutkov, a žal nisem znala. Iskala sem načine a nihče mi ni mogel pomagati, dokler nisem ozavestila, da ne potrebujem več te misli, ki se vrti v moji glavi, ne potrebujem več te zgodbe, ne potrebujem več tega prepričanja. In do tega spoznanja sem prišla s pomočjo metode FRAKTALNEGA RISANJA …

Iris L. Vinkler

Preberi več

Oktobra 2020 sem se prvič srečala z MFR, ki me je tako navdušila, da sem večino dneva barvala, spoznavala linije, barve in prebudila se je želja po ustvarjanju.
Zelo me je presenetilo kako hitro so se v moji glavi začele dogajati spremembe.
Skozi risbo sem našla vzroke za moje vzpone in padce, življenjske travme, odkrila svoje skrite talente in razvila potencial na različnih področjih življenja.
Energija fraktala je prodirala v moje telo, misli in občutke ter mi omogočila, da sem spremenila svoje zavedanje in uskladila vse vidike mojega življenja.
Ko ustvarjamo fraktale, smo odprti za sprejemanje višje zavesti, ki vpliva na vsa področja našega življenja.
Neznansko sem hvaležna za preteklo leto, za vse preizkušnje, ki so v moje življenje prinesle fraktalno risbo.

Kdo sem jaz?

Sem Iris … Kar nekaj vlog imam v mojem življenju, v vsaki posebej uživam, ampak najraje od vsega sem babica.
Moja družina mi pomeni vse na svetu in najsrečnejša sem kadar lahko svoj čas preživljam z njimi.
Kadar pa imam svoj čas se rada sproščam v naravi. Najraje se potepam po hribih ali pa se sproščam ob branju, risanju, meditiranju ali pa kar v svoji kopalni kadi.

Moja strast je USTVARJANJE, najbolj uživam, ko rišem, uživam kadar se potopim v svet barv, tako neznansko uživam, da takrat pozabim na čisto vse in samo barvam, to je zame aktivna meditacija.
Če bi imela več časa bi rada raziskovala in potovala, kar predstavljam si sebe kako tam nekje na samotni kamniti plaži, ob šumenju morja pletem in izdelujem prečudovite kreacije. Morda nekoč moja strast postane moja služba in bom lahko ustvarjala kjerkoli že bom.

Verjamem v moč manifestacije … verjamem v metodo Fraktalne risbe…

…in verjamem, da ima vsak od nas v sebi orodje, da lahko spremeni svoje misli, vzorce, svoje reakcije in svoja prepričanja, le želeti si mora tega.

…in želim si, ljudem pomagati poiskati to orodje …

Neznansko sem hvaležna za preteklo leto, za vse preizkušnje, ki so me potisnile na pot ustvarjanja.

Decembra 2021 sem postala certificirana mentorica  Metode fraktalne risbe in vem da je moje poslanstvo da metodo širim dalje, da preko svojih izkušenj pomagam poiskati orodje v tebi, s katerim boš lahko spremenila svoje misli in svojo zgodbo.

Stik z mano lahko vzpostaviš preko meila: fraktalna.ustvarjalnica@gmail.com ali me poiščeš na FB: Fraktalna ustvarjalnica – Iris LV.

Sem hčerka, sestra, mama in žena.  Po poklicu sem ekonomistka, po duši maserka in fraktalistka. Imam masažni studio Masaže Valja in v masaže vključujem tudi fraktalna znanja.  Moj slogan je:  »Masaže Valja, fraktalno sled ustvarja«. Poleg masaž večino časa posvečam učenju in  raziskovanju Metode fraktalne risbe.  Barvanje fraktalov je postala moja vsakdanja rutina. To čudovito orodje me je zbudilo in me vrača k sebi.  V meni je prebudilo veliko strast do risanja, barvanja, učenja in predajanja znanja …

Valerija Peter

Preberi več

Vedno so me privlačile teme duša, duhovnost, alternativa, čudeži, človek, narava, zelišča,  samozdravljenje, zdravljenje na naraven način. Zanima me človek,  povezanost funkcij v telesu in njegova povezanost z naravo. V šoli življenja sem spoznala besedo fraktal. Zanimalo me je, kaj pa je fraktal? Odgovor, ki sem ga našla se je glasil:  »Vse je fraktal, jaz sem fraktal, ti si fraktal, vse v naravi je fraktalno, tudi  vesolje je fraktalno«. Naenkrat  je postalo vse fraktalno in jaz sem postala  fraktalistka.

Za rojstni dan si podarim knjigo Pot ljubezni – pot k sebi. Čudovita knjiga, ki mi razkrije Metodo fraktalnega barvanja. In jaz se zaljubim v barvice. Že sem vpisana v delavnico Osvobajam potenciale, rišem fraktale in sem del skupine čudovitih deklet. Z dekleti rišemo fraktale kot bi nam padali z nebes. Vsak naslednji je nekaj novega in rodi se tisočero idej. Risbe nas povezujejo in razkrivamo si najgloblje skrivnosti. Fraktali nas lupijo, čistijo, v sebi odkrivamo nove potenciale in želimo si vedno več. Pade ideja, da gremo v šolo. Mentorica mag. Mea Valens nas poveže s prof. Martino Kosec iz Zagreba in začnemo s šolo. Čisto pravo fraktalno šolo. Vse se odvija tako hitro, da sploh ne opazim, da je že minilo eno leto.

Fraktali so me očarali in v letu dni sem narisala intuitivni in veliki ciklus, decembra 2021 pa tudi položila izpit prvega letnika. Pridobila sem certifikat 3. stopnje in naziv učitelj – praktik. Metoda je vreča brez dna. Nova znanja, nova spoznanja, so me gnala v vpis v drugi letnik fraktalne šole. Poseben izziv pri delu s fraktali mi predstavljajo podobe, ki jih vidim v fraktalu. Simbolika podob pa se običajno ujema z analizo po tej metodi.
Zanimanje prijateljic in sorodnic za moje delo, je v meni porodilo idejo, da znanje, ki sem pridobila, delim med njih. Nastala je skupina navdušenih, vedoželjnih fraktalistk. Delo učiteljice metode fraktalne risbe mi godi. Uživam v njenem predstavljanju in spremljanju fraktalistk pri risanju cikla. Naši pogovori postajajo vedno globlji. Odnosi postajajo bolj pristni in skupaj potujemo po spirali našega življenja navzgor. Želela bi, da bi to metodo spoznalo čim več srčnih ljudi, pri tem pa sodelovati tudi jaz. Stik z mano lahko vzpostavite preko maila valja.valja@gmail.com.

Sem profesorica likovne umetnosti, po duši pa raziskovalka življenja in raznih psihofizičnih metod za izboljšanje počutja. Leta 2010 sem diplomirala iz Zen Shiatsa na Internationale Shiatsu Schule v Grazu in kasneje nekaj let delovala v tujini …

Manja Jerič

Preberi več

Z metodo fraktalne risbe sem se seznanila leta 2020 in nadaljevala izobraževanje pod mentorstvom mednarodne učiteljice Martine Kosec Reba iz Zagreba. 

Risanje fraktalnih risb me je takoj prevzelo in po dveh mesecih odstrelilo na Mars (Zavod Mars Maribor), kjer sem našla svoj prostor za delovanje. Sodelujem pri različnih projektih, ter organiziram in izvajam razne delavnice s področja izobraževanja, umetnosti in kulture. Od leta 2020 sem tudi članica društva likovnih pedagogov Pedagoški liki. 

Moje polje raziskovanja je uporaba metode fraktalne risbe v likovno-pedagoški praksi.

 

Slikanje in risanje me spremljata že od malih nog in imam kar nekaj dobrih prijateljic s katerimi delimo to veselje. Večkrat se hecamo, da je ustvarjalnost naš DNK in brez tega ne moremo živeti. Največ likovnih veščin sem pridobila na umetniški gimnaziji, dobro uravnoteženost med umetniškim kaosom ter redom in strukturo pa mi je dal študij arhitekture. Po študiju me je poklicna pot peljala v delo grafične oblikovalke in slikarke, kar počnem še danes. Sočasno s tem me je izjemno zanimala psihologija, duhovne sfere ter razni alternativni pristopi, ki pomagajo človeku do boljšega počutja in kvalitetnega življenja. Na lastni koži sem izkusila tudi različne metode art-terapije, izmojstrila princip intuitivnega slikanja, risanje mandal in na koncu našla še fraktale …

Anja Berložnik

Preberi več

Fraktali so mi osmislili in povezali vse do sedaj znano. Všeč mi je, ker delujejo na vseh štirih nivojih hkrati – mentalnem, fizičnem, čustvenem in duhovnem. Že od prve risbe imam občutek, da sem na pravi poti. S pomočjo fraktalov lahkotneje najdem stik s sabo in pridem do tistega izvira znotraj sebe, kjer se spontano rojevajo nove ideje in otroško navdušenje. Sočasno s tem se razvija večja samozavest, notranja moč in vera vase.

V zadnjih letih mi je postalo v veselje deliti svoje znanje še z drugimi. Tako sem se vpisala v fraktalno šolo, kjer sem opravila 1.stopnjo izobraževanja in pridobila certifikat, s katerim lahko tudi učim. Sedaj nadaljujem šolanje še na 2. stopnji. Na spodnji povezavi najdete več informacij o storitvah, ki jih ponujam (grafično oblikovanje, ustvarjalne delavnice, mandale in fraktali). Prijazno vabljeni!

www.anjaberloznik.com

Od nekdaj me privlačijo unikati. Njihova edinstvenost in neponovljivost. Rada ustvarjam, šivam, kvačkam, raziskujem naravo, skratka iščem unikatnost na vseh nivojih. Z metodo fraktalne risbe sem se srečala spomladi 2020. Sprva so me navdušile unikatne risbe, ki so nastale iz moje podzavesti, kasneje pa sem njihove edinstvene neponovljivosti začela povezovati s ponavljajočimi vzorci …

Lucija Božič

Preberi več

Metoda me je navdušila, saj sem z neverjetno nežnostjo in čutnostjo začela ustvarjati svojo novo realnost. Zaključujem 2. stopnjo metode fraktalnega risanja. Moji cilj je metodo širiti in pomagati tistim, ki so na svoji poti našli moj nagovor. Če te pokliče, me najdeš na emailu luci.ustvarja@gmail.com ali preko IG profila luci_ustvarja. Ustvarjali bomo na daljavo ali v živo.

Delam, raziskujem in se izpopolnjujem na področju osebne rasti v okviru zavoda Vita. Po duši sem alternativka, zato moje delo sega tudi na področje zdravljenja z barvami. Metodo fraktalne risbe (MFR) sem najprej preizkusila na sebi. V veliko pomoč mi je bila, da sem poglobila stik s sabo in se približala barvam še na drugačen način. Zaključeno imam 1. stopnjo izobraževanja, pridobljen certifikat 3. stopnje – praktik MFR in prav to znanje mi omogoča, da metodo, ki zajema delo z odtenki barv, vključujem v svojo prakso. Pokazalo se je, da ima MFR dvojni učinek pri mojem delu, omogoča rast in napredek pri uporabniku, hkrati daje možnosti novega raziskovanja in daje podporo meni, kot terapevtki.

Valentina Grobelšek

Preberi več
Verjamem, da vsi mi nosimo bogate zgodbe v sebi. Prav MFR mi omogoča odkrivanje lastnih zgodb in možnosti, da se v podpori z drugimi tehnikami, metaforično mišljeno, izrišejo izkustvene zgodbe uporabnikov. Pestrost te motode je tista, ki daje moč sami tehniki.

Valentina Grobelšek, zavod Vita

www.zame.si

Zaposlena sem na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, na Oddelku za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje. Rodila sem se leta 1971 in že v najstniških letih sta me poleg znanosti zanimali tudi umetnost in duhovnost. Osebnostno sem se razvijala skozi likovno umetnost; izražala sem se predvsem z risanjem portretov, saj sem vedno želela upodobiti trenutno čustveno stanje osebe. Poleg slikanja sem nenehno iskala pot k sebi s prebiranjem knjig za duševno-duhovni razvoj in z obiskovanjem različnih skupin ter delavnic za osebnostno rast.

Deja Muck

Preberi več
V zadnjem času se osredotočam na raziskovanje Metode fraktalne risbe, s katero me je »slučajno« povezal bioterapevt Marjan Ogorevc, vanjo pa me je vpeljala mentorica, prof. Martina Kosec iz Zagreba. Izdelava fraktalne risbe je zelo preprosta in vsakomur dostopna metoda, saj je osnovana na spontani linijski risbi, ki se izdela z zaprtimi očmi, in barvanju. Gre za eno od terapevtskih metod (samo)pomoči z umetnostjo avtorice Tanzilije Polujahtove, ki jo razvija in dopolnjuje že skoraj 30 let.

V zadnjem času se osredotočam na raziskovanje Metode fraktalne risbe, s katero me je »slučajno« povezal bioterapevt Marjan Ogorevc, vanjo pa me je vpeljala mentorica, prof. Martina Kosec iz Zagreba. Izdelava fraktalne risbe je zelo preprosta in vsakomur dostopna metoda, saj je osnovana na spontani linijski risbi, ki se izdela z zaprtimi očmi, in barvanju. Gre za eno od terapevtskih metod (samo)pomoči z umetnostjo avtorice Tanzilije Polujahtove, ki jo razvija in dopolnjuje že skoraj 30 let.

Z uporabo Metode fraktalne risbe sem sebi dokazala, da se lahko premaknejo meje možnega. Zaradi izredno močne pozitivne izkušnje ob uporabi pridobljenega znanja, ki lahko koristi vsakomur, metodo z velikim veseljem prenašam naprej. Sem nosilka certifikata Fractal method of diagnosis and correction of the human condition, ki sem ga prejela neposredno od avtorice metode, in predstavnica Slovenije v Mednarodnem združenju za razvoj in diseminacijo fraktalne metode »Projekcija« (The International Association for the development and dissemination of fractal method »Projection«). Metodo nadgrajujem in razvijam tudi sama, predvsem na področju, izdelave energijskih fraktalnih portretov.

Informacije o izdelavi fraktalnih risb in tečajih:

info(at)fraktalnost.si, +386 (0) 40 828 641

Sem certificirana učiteljica III. stopnje fraktalne risbe, bioterapevtka, hipnoterapevtka, terapevtka Tesla metamorfoze in nutricionistka. Vse to kar danes sem in počnem je plod moje prehojene poti, poti moje notranje evolucije.

Moje poslanstvo je pomagati drugim. To je moja notranja zaobljuba, ki se je rodila že dolgo nazaj. V svojih ranih dvajsetih sem namreč močno zbolela. Takrat, ko je človek na višku svoje življenjske moči, sem se jaz borila za svoje življenje. Šolska medicina mi ni mogla pomagati, pomagala sem si predvsem sama in si povrnila zdravje. Ponovno sem se rodila.

Karla Klander

Preberi več

Imam izkušnjo, ki je neprecenljiva. Izkušnjo hudega in dolgega trpljenja, popolne nemoči in na koncu nepopisne sreče. Sem živi primer tega, da je človek izjemno, čudovito in močno bitje, ki je zmožno vsega, tudi popolne regeneracije fizičnega telesa. V hudih preizkušnjah se rojeva naša moč, čistost in modrost. In če doživiš nekaj zelo hudega in preživiš, se moraš ponižno zahvaliti življenju in mu dati nekaj nazaj. Jaz se mu vsak dan zahvalim tako, da pomagam drugim. Z največjim veseljem in predanostjo.

Svoj prvi fraktal sem narisala leta 2017. Tisto kar počnem, počnem polno, strastno in z vsem srcem. In v fraktalni risbi je moje srce.

Vem, da je to izjemna metoda. Skozi linijo in barvo lahko vsakdo spreminja svoj svet. Kako izjemno znanje je to, kako izjemna moč! Moja zaobljuba je srčno širiti to čudovito fraktalno zgodbo med vse vas. Metodo z veseljem plemenitim z vsem kar znam in z vsemi dragocenimi izkušnjami, ki sem jih nabrala skozi svojo pot.

Metoda fraktalne risbe sodi v vsak dom, v vsako šolo, v vsak zavod, v vsako zdravstveno ustanovo… Tako bi se svet začel risati v res najlepših barvah. Naredila bom vse, da bom k temu pripomogla.

Kontakt:

GSM: 040 471 522
email: info@karlaklander.com ali karla.klander@gmail.com
Spletna stran: http://karlaklander.com/

Sem Gorenjka, zaljubljena v morje, v vseh letnih časih. Sem žena in mama z posebnim poslanstvom… imam osebnega Angela na nebu. Radosti me vse povezano z naravo in sočutnim sobivanjem na tem planetu. Rada hodim, berem različne vsebine, prepevam v Pop zboru, izvajam prakso joge, raziskujem in vnašam v življenje principe Ayurvede.

Ustvarjam v svoji Art BaRvaRni in mentoriram art ustvarjalnice. Osnovni material je papir in les, v povezavi z barvami. In ravno ta privlačnost barv me je pripeljala v čudoviti svet fraktalov.

Nataša Pajić

Preberi več
Največja dobrobit ob risanju fraktalov je spoznanje in zavedanje, da imam čudovito orodje, ki v trenutku zmanjša notranje napetosti in me popelje v ljubeč odnos s seboj, kjer se sprejemam v vsej nepopolni, popolnosti.

Nataša Pajić, praktik in mentor MFR – pridobljen certifikat III. stopnjo MFR

Kontakt:

GSM: 041 691 202
email: natasa.pajic@siol.net ali natura@siol.net
Spletna stran: https://naturaback2origins.wixsite.com/natura

Sem certificirana učiteljica fraktalne risbe II. stopnje, profesorica sociologije in filozofije, doktorica socialne gerontologije, terapevtka karmične diagnostike, predavateljica, pesnica, ustvarjalka in ustanoviteljica zasebnega zavoda Prosum. Svojo poklicno pot pa trenutno utrjujem kot docentka na različnih fakultetah v Mariboru, Brežicah in Ljubljani.

Veliko let sem se aktivno ukvarjala z izdelavo nakita, nato pa so mi na pot prišle fraktalne risbe, ki so me posrkale vase, kreativnost pa se je iz nakita prenesla na barvice.

Mihaela Kežman

Preberi več

Rezultat prvih fraktalnih risb je viden kot dodane barve popestritve v moji pesniški zbirki Sprehod skozi črke in barve. Ko pa sem pridobila nekoliko več znanja na tem področju, sem začela s predajanjem znanja ter prepoznavala nekatere pozitivne učinke fraktalne risbe. Le-te sem v obliki avtorskega prispevka predstavila ne mednarodni konferenci pod naslovom Učinek fraktalne risbe, kasneje pa je prispevek bil objavljen tudi v znanstveni monografiji kot prepoznam odličen prispevek. Nastala je ideja o povezovanju fraktalne risbe in vpliva na preprečevanje demence. V letu 2021 sem tako združila dve svoji ljubezni – gerontologijo in fraktalno risbo in skupaj s partnersko organizacijo Puni potencijal (pod vodstvom Martine Kosec) prijavila evropski projekt Erasmus+ Spodbujanje razvoja kognitivnih sposobnosti starejših s pomočjo fraktalne risbe ter bila na prijavi tudi uspešna. Projekt je dosegel odličen odziv, novi rezultati projekta pa so še v nastajanju. Ob pozitivnih izidih projekta so nastajale nove ideje. Ena izmed teh je tudi priprava projekta, kjer bi s pomočjo fraktalne risbe razvijali potenciale tudi pri mladih s posebnimi potrebami. Izredno velik odziv sodelovalnih organizacij je prinesel rezultat prijave večjega projekta skupaj s Hrvaško, Turčijo, Nemčijo in Litvo. Čas pa bo prinesel tudi rezultate projekta.

Preko zavoda Prosum izvajam različne delavnice. Največ za starejše, in sicer na področju preprečevanja nastanka in upočasnjevanja demence. Tako je nastal modul Spodbujanje razvoja kognitivnih sposobnosti starejših s pomočjo fraktalne risbe. Nastale pa so tudi nekatere avtorske delavnice fraktalne risbe. Več o izvajanju aktivnosti najdete na: zavod-prosum.si

dr. Mihaela Kežman
Zavod Prosum
+386 40 897 180
mihaela.kezman@gmail.com

Kako postati certificiran učitelj, učiteljica metode fraktalne risbe?

Z vpisom v fraktalno šolo!

Stopnje izobraževanja:

  • Uvodni modul
  • 1. stopnja: praktik MFR
  • 2. stopnja: učitelj – svetovalec po MFR
  • 3. stopnja: učitelj – specialist MFR