Knjiga

Knjiga Pot ljubezni – pot k sebi prinaša v Slovenijo kar dve več kot zanimivi metodi za duševno-duhovni razvoj. Tako Metoda notranjega ljubečega povezovanja s sabo kot Metoda risanja fraktalnih risb imata velik potencial sprožiti in izpeljati transformacijo, ki naj bi jo vsak od nas doživel skozi evolucijsko potovanje duše. Obe metodi skupaj ob rednem prakticiranju sta učinkovita formula za preobrazbo ranjenih delov sebe in razcvet srca.

Metodo notranjega ljubečega povezovanja s sabo avtorice Margaret Paul boste spoznali v prvem delu knjige in ga odlikuje preprost opis zelo pomembne teme: razvijanje odnosa z našim notranjim otrokom, torej prehod iz stanja ranjenega v odrasli jaz ob preobrazbi škodljivih podzavestnih vzorcev. Poleg vsega drugega nam lahko ta proces pomaga vzgojiti temeljno zaupanje, da smo na svetu s posebnim razlogom, ki je večji in lepši kot to, kar nam odslikava trenutna realnost ali mislimo o sebi.

Metoda risanja fraktalnih risb avtorice Tanzilije Polujahtove vpliva na pomembne psiho-fizične funkcije človeka in sodi med novejše metode (samo)pomoči z umetnostjo. V knjigi je metoda opisana do te mere, da lahko sami narišete tako inicialne fraktale kot izpeljete osnovno analizo ter korekcijo. Vse to prinaša drugi del knjige, nekaj osnovnih informacij pa izvolite TUKAJ.

»Ko sem Deji omenil metodo risanja fraktalne risbe, o kateri sam sicer ne vem veliko, sem začutil, da ji bo pisana na kožo. Po tem se je vse zgodilo hitro, kot da je bil scenarij za Dejo že napisan. Kot znanstvenica in predavateljica se je kmalu povezala z Martino Kosec na Hrvaškem, nato pa tudi z avtorico metode Tanzilijo Polujahtovo, ki sta jo uvedli v metodo.

Rezultat je edinstvena knjiga v našem prostoru, ki je pred vami. Zapolnjuje manjkajoče področje v obilici ponudbe (bolj ali manj učinkovitih) sodobnih metod reševanja človekovih težav in duhovnega razvoja. Posebno vrednost knjige vidim v tem, da je Deja na zelo enostaven, sprejemljiv in tudi laikom razumljiv način povezala znanstven pristop, ki zahteva natančnost, jasnost in učinkovitost, s kvantnim, ki zajema nekoliko manj znane pristope kvantne fizike, nevroznanosti in drugih metod, ki se nahajajo na robu znanosti.

Avtorica vseskozi ohranja holističen pristop, ki predpostavlja na vse gledati večdimenzionalno, vključuje širši pogled na svet in življenje samo, pa tudi povezavo duhovnega in materialnega. V knjigi ponuja tako teoretične razlage kot tudi način, kako to znanje praktično uporabiti za izboljšanje zdravja in odnosov, razumevanje svoje situacije in uresničevanje potencialov. Posebno pohvalo pa si Deja zasluži za pogum, da se – kar ni ravno običajno v znanstvenih krogih – podaja na področja, kjer tvega obsojanje in stigmatizacijo kolegov, ki zaradi ohranjanja položaja v družbi ali osebne nepripravljenosti ne zmorejo narediti kvantnega preskoka v svojem razvoju, torej delovati celostno.«

 

Iz spremne besede Marjana Ogorevca, bioterapevta, raziskovalca, publicista