Iz medijev

Klepet ob kavi

Poglej: Moč fraktalne risbe

V zadnjih petih letih se Deja osredotoča na raziskovanje metode fraktalne risbe, s katero jo je po naključju povezal bioterapevt Marjan Ogorevc, vanjo pa jo je vpeljala mentorica, prof. Martina Kosec iz Zagreba. Gre za eno od terapevtskih metod pomoči z umetnostjo (ang. Art therapy). Avtorica metode je rusinja Tanzilija Polujahtova, ki omenjeno metodo razvija in dopolnjuje že več kot 30 let.
Deja je sebi dokazala, da se lahko premikajo meje možnega. Zaradi izredno močne, pozitivne izkušnje in bogatega znanja, metodo z velikim veseljem prenaša naprej.

Klepet ob kavi, četrtek, 11. februar 2021

Likovna terapija in fraktalna risba

Praktični nasveti za duševno zdravje z Majo Fridau.
Objavljeno, 9. 4. 2020, Pot k sebi

Podkast Večer v živo z Dejo Muck

Poslušaj, poglej in preberi: Z risanjem spreminjamo svojo realnost

Tokrat smo se pogovarjali z dr. Dejo Muck, avtorico knjige Pot ljubezni–pot k sebi.Delogovori o zanimivi metodi, ki na barvit in preprost način spreminja naše vzorce in stereotipe ter posledično (pre)ustvarja našo realnost. Za spremembo življenja nabolje potrebujete barvice, svinčnik, mir in iskren pogled vase.

(VEČER V ŽIVO) Z Dejo Muck, četrtek, 1. avgust 2019

Klepet ob kavi

Poglej: Kako z risanjem miže premikati meje mogočega? Metoda fraktalne risbe

Članek: Do zdravilne moči svetlobe in barv z metodo fraktalne risbe

Znanost o svetlobi je hkrati prastara in povsem nova. Dolgo je trajalo, preden smo začeli sprejemati ključno resnico – da smo del okolja, s katerim izmenjujemo energijo. V zadnjih dveh stoletjih smo naredili velik presežek na področju razvoja novih tehnologij; intenzivno smo spreminjali in prilagajali naravo sebi v prid, ob čemer smo vse bolj izgubljali stik z njo in posledično tudi stik s svojim bistvom,  s tem, kar v resnici smo.
 
Klepet ob kavi, torek, 9. april 2019

Pogovor ob knjigi

IzBrano z Mirelo 

Tokratna Mirelina gostja bo dr. Deja Muck, avtorica knjige  Pot ljubezni – pot k sebi. Kako bolje spoznati sebe? Kako priti do informacij, skritih v globini  naše podzavesti? Kako prepoznati in dosegati svoje cilje, razvijati potenciale? Kako dvignit zavest in preiti na višjo stopnjo osebnega razvoja, bolj pristnega stika s sabo? Metoda fraktalne risbe je ena od terapevtskih metod pomoči z umetnostjo, osnovana na spontani risbi, sestavljeni iz črt (linij) in barv. Fraktalne risbe razvijajo ustvarjalne moči, na globlji ravni pa imajo še večji vpliv. Namen metode je povečanje ljubezni do sebe ter kreiranje sreče in blagostanja v sedanjem trenutku. Na dogodku bomo spoznali, kako spreminjati svoje življenje in premikati meje možnega s pomočjo metode fraktalne risbe.

Pridružite se nam v torek, 19. februarja 2019 ob 18.00 uri.

Knjigarna Konzorcij

 

Spregledaš, ko zapreš oči

Če nimaš sebe, nimaš nič! S pomočjo metode fraktalne risbe si lahko postaviš »axis mundi«, kot temu reče Ogorevc, os sveta. Sebe postaviš v nekakšno ravnotežje. Indijanski šamani temu pravijo »kakor zgoraj, tako spodaj«. Ključni pomeni te osi sveta so povezava zemeljsko-božansko, ozaveščenje povezave z neskončnim izvorom, iz katerega prihajamo vsi, in sposobnost materializacije našega namena. Ta »os sveta« oziroma prepoznavanje pravega jaza je osnova, če se hočemo v življenju osamosvojiti in si ustvariti življenje, kot si ga želimo. S postavitvijo te osi sveta, osi življenja, si močno izboljšamo tudi intuicijo, smo povezani z univerzumom.

Preberi več: https://revijazarja.si/clanek/alter/5afa916a728ee/spregledas-ko-zapres-oci

Revija Zarja

Fraktalne risbe

Predavateljico, ki je odraščala v Boštanju, sta že v najstniških letih poleg znanosti zanimali tudi umetnost in duhovnost. Svojo osebno rast je razvijala skozi likovno umetnost, pri kateri se je izražala predvsem z risanjem portretov, pri čemer je vedno želela upodobiti predvsem »dušo« oziroma trenutno čustveno stanje portretiranca.

Preberi več: https://www.posavskiobzornik.si/kultura/fraktalne-risbe-

Posavski obzornik

Pot ljubezni – pot k sebi

Redko srečamo metode, ki nam omogočajo samokorekcijo notranjega stanja in s tem korenito spremembo lastnega življenje na bolje. Ena takšnih izredno učinkovitih, a hkrati zelo preprostih metod je predstavljena v omenjeni knjigi. V njej avtorica predstavi tudi metodo fraktalne risbe, s katero pridemo do 'svobode srca'. Muckova ima z omenjeno metodo, ki jo zadnja leta aktivno raziskuje ter poučuje, izredno pozitivne izkušnje. »Metoda fraktalne risbe postaja priljubljena pot iskalcev svojega bistva, saj lahkotno in učinkovito uglašuje človeka na vseh treh ravneh bivanja – duh, duša, telo – in aktivira notranjo modrost, prirojene potenciale ter moč za njihovo uresničevanje,« pojasnjuje.

Preberi več: https://www.posavskiobzornik.si/kultura/pot-ljubezni-pot-k-sebi

Revija Sensa

Metoda fraktalne risbe – Z risanjem in barvami do zdravja