REVIJA SENSA

Vpliv risanja po metodi fraktalne risbe na spremembo energijskega polja človeka

avgust/september 2021

KLEPET OB KAVI

Moč fraktalne risbe

11. februar 2021
Preberi več ...

V zadnjih petih letih se Deja osredotoča na raziskovanje metode fraktalne risbe, s katero jo je po naključju povezal bioterapevt Marjan Ogorevc, vanjo pa jo je vpeljala mentorica, prof. Martina Kosec iz Zagreba. Gre za eno od terapevtskih metod pomoči z umetnostjo (ang. Art therapy). Avtorica metode je rusinja Tanzilija Polujahtova, ki omenjeno metodo razvija in dopolnjuje že več kot 30 let.
Deja je sebi dokazala, da se lahko premikajo meje možnega. Zaradi izredno močne, pozitivne izkušnje in bogatega znanja, metodo z velikim veseljem prenaša naprej.

Likovna terapija in fraktalna risba

Praktični nasveti za duševno zdravje z Majo Fridau

9. april 2020

Podkast Večer v živo z Dejo Muck

Z risanjem spreminjamo svojo realnost

1. avgust 2019

Preberi več ...

Tokrat smo se pogovarjali z dr. Dejo Muck, avtorico knjige Pot ljubezni–pot k sebi.Delogovori o zanimivi metodi, ki na barvit in preprost način spreminja naše vzorce in stereotipe ter posledično (pre)ustvarja našo realnost. Za spremembo življenja nabolje potrebujete barvice, svinčnik, mir in iskren pogled vase.

KLEPET OB KAVI

Kako z risanjem miže premikati meje mogočega? Metoda fraktalne risbe

9. april 2019
Preberi več ...

Znanost o svetlobi je hkrati prastara in povsem nova. Dolgo je trajalo, preden smo začeli sprejemati ključno resnico – da smo del okolja, s katerim izmenjujemo energijo. V zadnjih dveh stoletjih smo naredili velik presežek na področju razvoja novih tehnologij; intenzivno smo spreminjali in prilagajali naravo sebi v prid, ob čemer smo vse bolj izgubljali stik z njo in posledično tudi stik s svojim bistvom, s tem, kar v resnici smo.

POSAVSKI OBZORNIK

Pot ljubezni – pot k sebi

10. december 2018
Preberi več ...

V Knjižnici Sevnica je 28. novembra predstavila svoje novo knjižno delo z naslovom Pot ljubezni – pot k sebi dr. Deja Muck, Boštanjčanka, ki se je po zaključenem šolanju ustalila v slovenski prestolnici.

Redko srečamo metode, ki nam omogočajo samokorekcijo notranjega stanja in s tem korenito spremembo lastnega življenje na bolje. Ena takšnih izredno učinkovitih, a hkrati zelo preprostih metod je predstavljena v omenjeni knjigi. V njej avtorica predstavi tudi metodo fraktalne risbe, s katero pridemo do ‘svobode srca’. Muckova ima z omenjeno metodo, ki jo zadnja leta aktivno raziskuje ter poučuje, izredno pozitivne izkušnje. »Metoda fraktalne risbe postaja priljubljena pot iskalcev svojega bistva, saj lahkotno in učinkovito uglašuje človeka na vseh treh ravneh bivanja – duh, duša, telo – in aktivira notranjo modrost, prirojene potenciale ter moč za njihovo uresničevanje,« pojasnjuje.

MARJANOGOREVC.SI

Pot ljubezni

8. junij 2018
Preberi več ...

KAJ PRAVI DEJA O SVOJI KNJIGI POT LJUBEZNI ~ POT K SEBI

Z metodo fraktalne risbe do svobode srca

Metoda fraktalne risbe je vse bolj priljubljena pot iskalcev svojega bistva, ki bo zagotovo navdušila tudi Slovenijo. Pozornost priteguje iz več razlogov, med katerimi naj za začetek izpostavim dva: lahkotno, a učinkovito uglašuje človeka na vseh treh ravneh bivanja (duh, duša, telo) in aktivira notranjo modrost, prirojene potenciale ter moč za njihovo uresničevanje. Avtorica knjige dr. Deja Muck ima z metodo izredno pozitivne izkušnje in jo zadnja leta aktivno raziskuje ter poučuje, zato jo je predstavila tudi v knjigi. Prvi del vključuje vsebine, ki z različnih zornih kotov strokovno podkrepijo osrednjo temo knjige – metodo fraktalne risbe. Tako so skozi rdečo nit fraktalne risbe predstavljene vsebine od procesa ljubečega povezovanje s sabo (Inner bonding), nevroplastičnosti možganov, pomena svetlobe in barv za zdravljenje do teorije fraktalnosti. Drugi del knjige je Deja spisala v sodelovanju z mentorico prof. Martino Kosec; podrobno opisujeta metodo, da jo lahko preizkusite tudi sami, in ponujata izhodišča za začetek najlepše poti – poti k sebi.

Vir: https://marjanogorevc.si/pot-ljubezni/

REVIJA ZARJA

Spregledaš, ko zapreš oči

15. maj 2018

POSAVSKI OBZORNIK

Fraktalne risbe

16. november 2017
Preberi več ...

V Knjižnici Sevnica se je v včerajšnjem zgodnjem večeru odvijala predstavitvena ustvarjalna delavnica »Fraktalna risba« pod vodstvom dr. Deje Muck, redne profesorice na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, na Oddelku za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje. Predavateljico, ki je odraščala v Boštanju, sta že v najstniških letih poleg znanosti zanimali tudi umetnost in duhovnost. Svojo osebno rast je razvijala skozi likovno umetnost, pri kateri se je izražala predvsem z risanjem portretov, pri čemer je vedno želela upodobiti predvsem »dušo« oziroma trenutno čustveno stanje portretiranca.

REVIJA SENSA

Metoda fraktalne risbe: z risanjem in barvanjem do zdravja

oktober/november 2017