Arhiv delavnicDelavnica

12. in 13. oktober 2019: 4. Mednarodna konferenca Metode fraktalne risbe – Tema: Moč metode in vizija prihodnosti

Sobota, 12. oktober od 10. do 20. ure in nedelja, 13. oktober 2019, od 10. do 12. ure. Kotizacija 120 eur.

Vabimo Vas na 4. Mednarodno konferenco fraktalne risbe, ki bo potekala 12. in 13. oktobra 2019 v Ljubljani. Posebna gostja bo avtorica Metode fraktalne risbe Tanzilija Polujahtova, pedagoginja, klinična psihologinja in družinska terapevtka, ki živi in dela v Jekaterinburgu v Rusiji.

Metoda fraktalne risbe je nastala na osnovi njenih dolgoletnih raziskovanj, kako skozi risbo namesto klasičnih psiholoških testov bolj natančno in objektivno izraziti notranje stanje posameznika.
Neutrudno iskanje odgovorov na vprašanje, kako dobiti čim bolj jasno in predvsem objektivno sliko našega notranjega sveta, jo je privedlo do nastanka Metode fraktalne risbe.
Ta nam omogoča določiti izvore podzavestnih travm in tako natančneje razumeti osebo.

Sama metoda je zelo preprost način risanja z zaprtimi očmi, ob katerem je človek v pristnem stiku s samim seboj, zato zunanji dejavniki nimajo tolikšnega vpliva na njegovo prvinsko notranje stanje.

Metoda je bila prvič uporabljena v Rusiji leta 1991 na seminarjih, posvečenih razvoju neizkoriščenih človeških potencialov. Avtorica metodo neprestano nadgrajuje.
Metoda fraktalne risbe je preprosta, neinvazivna in informacijsko bogata. Izključuje možnost zavestnih odgovorov, zato z njo pridobimo vpogled v človekovo notranje stanje, v izvor njegovih težav kot tudi v njegove realizirane in nerealizirane potenciale. Metoda je razvita do stopnje, ki omogoča učinkovito samokorekcijo notranjega stanja.

Uporaba metode ni pogojena z izobrazbo, nadarjenostjo ali starostjo in deluje tako na otroke kot odrasle.

Avtorica je skozi dolgoletno raziskovalno delo ugotovila, da metoda zelo ugodno deluje na :
– izboljšanje zdravja,
– zmanjšanje stresa,
– harmonizacijo počutja,
– odpravljanje anksioznosti in depresije,
– povečanje vitalnosti in delovne storilnosti,
– razvoj ustvarjalnega in intelektualnega potenciala …
Uporaba metode pripomore k razvoju otrokovih možganov, izboljšanju spomina, pozornosti, koncentracije in učnih sposobnosti. Z risanjem se v otrocih krepijo samozavest, čustvena stabilnost in občutek lastne vrednosti, pa tudi kreativnost ter inovativnost.

Hvaležni in hkrati počaščeni smo, da je avtorica sprejela naše povabilo in bo ob tej priložnosti prvič obiskala Slovenijo.

Program konference bo izredno bogat. Poleg posebne gostje bodo predavanja izvedli priznani predavatelji; dr. Milena Plut Podveršič, dr. Sanela Banović in Tadej Pretner.

Ob konferenci bodo potekale tudi delavnice z avtorico metode Tanzilijo Polujahtovo.

DELAVNICE IN PROGRAM KONFERENCE