Zakaj ime fraktalna risba?

Ob pozornem opazovanju narave lahko začutimo, da je ob vsej svoji neskončni pestrosti in dinamiki urejena po precizni logiki. Človeški um v svojem omejenem razumevanju vsega, kar ga presega, verjetno lahko dojame le delček tega popolnega reda, kar pa je dovolj za ugotovitev, da se lahko od narave naučimo čisto vse, kar je res pomembno za srečo in zdravje.

Tega se zavedajo mnogi znanstveniki, ki proučujejo fenomen fraktalnosti v naravi in ob spoznanjih oblikujejo teorijo fraktalnosti, osnovano na matematičnih algoritmih. Ta teorija in iz nje izpeljane študije bodo v nadaljevanju na kratko predstavljene, ob čemer boste začutili, da segajo onstran ortodoksnih spoznanj in povezujejo osupljivo fraktalnost narave, univerzuma, časa, človekovih travm in celo karme.

Metoda fraktalne risbe temelji na fenomenu fraktalnosti, kar se morda zdi skoraj čudežno in težko dojemljivo. Ta občutek je dober znak – v nas se prebuja senzor za čudenje, ki si ga narava zasluži, s tem pa tudi spoznanje, kako velik in unikaten čudež smo mi sami.

Z risanjem fraktala rišemo del sebe, del večje celote. Zlijemo se z duhom, ki povezuje um, čustva in telo. Naše telo in misli so del velikega fraktala, ki odraža celoto – fraktal Univerzuma. Vsak organ, tkivo, celica v telesu so prežeti z duhom, ki povezuje vse. Fraktalna risba prikazuje naše življenje – od rojstva do zdaj. Vsako polje v fraktalu predstavlja neko področje našega življenja, pri čemer linije ponazarjajo naš mentalni, barve pa emocionalni svet. Ko v procesu korekcije spremenimo svoj fraktal, se spremeni fraktal Univerzuma ali z drugimi besedami – ko spremenimo sebe, spremenimo svet.

Na delavnicah boste spoznali, kako je možno iz fraktalne risbe razbrati notranje stanje osebe in na preprost način, z linijo in barvo, spremeniti vse tisto, kar nam preprečuje dvig na višje stanje zavesti in okušanje notranje izpolnjenosti.

Na vprašanja glede Metode fraktalne risbe vam bom z veseljem odgovorila preko spleta ali po telefonu.

Informacije o izdelavi fraktalnih risb in tečajih

deja.muck@gmail.com            +386 (0) 40 828 641